Välkommen

RIDSKOLAN FÖR FRITIDSRYTTARE

När vi startade våra kurser för några år sedan hade vi dels ”Ridskola för Rädda” och ”westernridning”. Deltagarna hade mycket skiftande bakgrund och erfarenhet av hästar. Någon hade dålig erfarenhet i kontakten med hästar, någon hade skadats. Andra hade inte funnit sig till rätta på traditionella ridskolor. De flesta tyckte helt enkelt det var ett trivsamt sätt att börja rida eller återuppta sin ridning på.

Med tiden har kurserna ”flutit ihop” . Vi ägnar en hel del tid åt hästkunskap. Vad hästen är för djur, varför den reagerar och agerar som den gör och hur vi på enklaste sätt gör oss förstådda så hästen förstår vad vi säger. Och hur vi ska förstå vad hästen försöker säga. Det handlar om att kommunicera med hästarna på ett sätt som gör vår tillvaro tillsammans trygg, säker och framför allt rolig.

Vi lär ut ett lite annorlunda och mer avslappnat sätt att rida och kommunicera med hästen. Målet är att med lätta hjälper kontrollera hästen i alla gångarter. Vi börjar med att i skritt få hästen mjuk och följsam för att sluta med galopp på liten cirkel, stopp, rollbacks och spinn. Ett av målen är att rida ut i naturen och tillsammans med hästen få en rikare och mer lustfylld resa.

Det spelar ingen roll om du aldrig suttit på en häst eller ridit i många år – hos oss får alla en nystart.  Eftersom det är så få elever utformas och anpassas varje övning individuellt. Ni rider och utvecklas individuellt men med gruppen som trygghet.

Idag har vi åtta grupper med tre elever i varje grupp . Måndag, tisdag, onsdag och torsdag  kväll. Lektionstiden är 60 minuter, 1 gång per vecka i tio veckor. Kursavgift 3000 kronor. I år startar vi i början på mars.

Vill ni veta mer om kursen, ring Ulf på 0705-83 33 60,  eller maila till info@tranegarden.se

För mer information ring Ulf på 0705-83 33 60